Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rangers är en seger ifrån avancemang – Colorado krossade Winnipeg i tredje perioden

Uppdaterad 27.04.2024 09:03.
Se Artturi Lehkonens mål här. - Spela upp på Arenan

NY Rangers leder nu sin matchserie med 3–0. Natten till måndag har man chansen att punktera omgången. I Colorado-lägret leder man för tillfället matchserien. Kan de utöka ledningen i näst match?

Det var Colorado som öppnade matchens målkonto med ett handledsskott av Zach Parise. Men i den andra perioden var det Winnipeg som dominerade när de utjämnade och gick förbi. När andra perioden var över var ställningen 2–1 till bortalaget.

Men i den tredje perioden var det bara Colorado för hela slanten. Hemmalaget gjorde fem mål på raken och omskrev siffrorna till 6–2.

Artturi Lehkonen var nattens enda finländska målgörare. Colorados 4–2-mål signerades av just honom. Mikko Rantanen höll sig också väl framme och noterades för två assist.

Colorado leder nu matchserien med 2–1. Nästa match spelas natten till måndag finsk tid.

Lugnt men läckande målvaktsspel

Nashville Predators inkasserade en svidande förlust i den tredje matchen av NHL-slutspelet. Vancouver nätade två gånger i powerplay och vann matchen med 2–1.

Även Nashville kom också åt att spela i powerplay hela fem gånger under matchens gång, men pucken hittade aldrig mål.

Juuse Saros i Nashville-målet, hade en relativt lugn dag på jobbet då endast tolv skott riktades mot honom. Dock var det ändå två av målen som passerade finländaren och ledde till Vancouver-segern. På andra sidan planen jobbade Vancouver-målvakten, Casey DeSmith, desto hårdare då han stod för 29 räddningar.

Se Vancouvers segermål här. - Spela upp på Arenan

Vancouver leder nu matchserien med 2–1 i vinster. Den fjärde matchen spelas i Nashville natten till måndag, finsk tid.

Rangers nära avancemang

Kaapo Kakkos New York Rangers fortsatte sin serie med tredje raka segern över Washington Capitals. Den här gången vann Rangers med 3–1 på bortaplan.

Washingons John Carlson gav hemmalaget en ledning tidigt i matchen, men bara en halv minut senare utjämnade Chris Kreider och ställningen var 1–1.

Redan ett par minuter senare tog Rangers ledningen, trots boxplay. Slutställningen skrevs redan i den andra perioden då Vincent Trocheck såg till att siffrorna skrevs 3–1.

Kaapo Kakko fick ungefär tio minuters speltid i matchen.

Nästa match spelas i Washington natten till måndag. Då har Rangers chansen att puntkera omgången, eftersom fyra vinster krävs för att ta sig vidare till nästa slutspelsomgång.